Type Here to Get Search Results !

Уџбеник православне вјеронауке за први разред средње школе


У октобру 2017. године изашао је из штампе уџбеник Православне вјеронауке за први разред средње школе у Федерацији Босне и Херцеговине и Дистрикту Брчко. Уџбеник је штампан по благослову предсједника Катихетског одбора Митрополита дабробосанског г. Хризостома у издању Катихетског одбора Српске Православне Цркве у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине.

Садржај уџбеника у ПДФ формату


Аутор уџбеника је проф. др Здравко Пено, а уџбеник је урађен по наставном плану од два часа седмично, те се састоји се из пет наставних тема и 49 наставних јединица за реализацију, на укупно 166 страна формата Б5. Урађен је по свим савременим дидактичко-методичким стандардима.

Уџбеник је технички је одлично уређен, са фотографијама и илустарцијама које обогаћују визуелни приказ изложених богословских садржаја. Овај уџбеник ће ученицима наставу православне вјеронауке учинити интересантнијом и садржајнијом, док ће вјероучитељима помоћи у квалитетнијој и ефикаснијој реализацији наставних садржаја из православне вјеронауке у првом разредну средње школе.



Рубрика