Type Here to Get Search Results !

Литургијска катихеза у Световрачевском храму у Футогу



-Ученици футошке основне школе "Десанка Максимовић" са својим вероучитељем Браниславом Илићем на Литургији- 

У суботњи дан пете седмице Свете четрдесетнице, када Црква пред нас кроз богослужење износи пресветли пример Пресвете Богородице, којој надахнутим и освештаним текстом благовештенског акатиста узносимо благодарност и величање, ученици верске наставе предвођени својим надлежним катихетама и вероучитељима Миладином Божиловићем, Јованом Салаћинином, Мирославом Стојановићем, Браниславом Илићем и Стојаном Шипком, узели су активно учешће у светој Литургији служеној у футошком Световрачевском храму, делатно показавши да је Евхаристија извор и врхунац верског образовања.




Светом Литургијом началствовао је протонамесник Борислав Милић, уз саслужење протонамесника Миливоја Шемића. По већ устаљеној освештаној и благословеној пракси сва деца су након поступне припреме од стране својих вероучитељâ, приступила Светој чаши. У свом надахнутом пастирском слову отац Борислав је поучио сабране о значају активног литургијског живота, исказујући радост што види храм испуњен децом која су жедна Бога и речи Божје. Отац је подсетио на величину и значај вероучитељске службе и похвалио велики и неизмерни труд надлежних вероучитељâ јер својим дивним примером и делом преносе своје знање ученицима који су им поверени, упућујући их на сигурни и једини спасоносни пут заједнице са Господом.


После заамвоне молитве служен је парастос и узнесене су усрдне молитве за сву браћу и сестре наше који су пострадали од руке непријатеља у НАТО бомбардовању.