Type Here to Get Search Results !

Торжественим литургијским сабрањем прослављена слава Светосимеоновског храма у Ветернику


Овогодишња прослава престоног празника храма у Ветернику – спомен на Преподобног и богоносног оца нашег Симеона Мироточивог – започела је свечаним бденијем, које је у навечерје празника 16. фебруара текуће године, служио протопрезвитер Жељко Латиновић, уз саслужење протопрезвитера Стојана Билића и протонамесника Драгољуба Клисарића. 




Свету Литургију на сâм дан празника служио је протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Ђорђа Ђурђева, протонамесникâ Борислава Милића, Милета Мајкића, Јована Кисина, презвитера Ђорђа Стојисављевића, двојице ветерничких пароха, као и ђакона Алекандра Билића. 


О лику и делу преподобног Симеона Мироточивог,  говорио је после Еванђелског читања, презвитер Ђорђе Стојисављевић, доводећи у везу величину подвига Преподобног Симеона, са контекстом живота данашњих хришћана.


После благосиљања славских дарова присутне је честитком и поучним словом поздравио прота Миливој Мијатов, надахнуто истакавши значај кумства и задужбинарства у српском роду. У име свештеничког братства и парохијана храма Преподобног Симеона Мироточивог, служећим свештеницима, ђакону, куму Мирку Стевовићу и његовој породици, као и црквеном хору Свети Јован Крститељ из Бачке Паланке, који је употпунио благољепије богослужења, заблагодарио је презвитер Игор Игњатов.