Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј богослужио у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској Коси


Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 31. децембра 2017. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Василија Острошког на Бежаниској коси. 

Повезана вест:




-Највећа новост, највећа љубав Божја и милосрђе према роду људском јесте долазак у свет Господа Исуса Христа Сина Божјег, другог Лица Свете Тројице. Да је Господ дошао у својој светлости Божанској ко би могао поднети близину Његову, зато је нашао начин и дошао нам као човек, поручио је Патријарх српски г. Иринеј на светој архијерејској Литургији у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској коси.


У недељу, пред празник Рождества Христовог, Патријарх су саслуживали протојереји-ставрофори др Саво Јовић, Божо Бакајлић, Бранко Митровић, Стојадин Павловић и Драгослав Стикић, протођакони Стеван Рапајић и Игор Давидовић и ђакони Немања Радичевић и Игор Грацун.  Овом прииком Патријарх је рукоположио вероучитеља Дарка Радовановића у чин ђакона, а ђакона Игора Грацуна у чин свештеника. Новорукоположеним свештенослужитељима Његова Светост Патријарх је пожелео да наставе мисију наше Цркве и да, пре свега, Богу приведу себе, а онда и народ да би били прави мисионари и наследници апостола.