Type Here to Get Search Results !

У пратњи Епископа тимочког Илариона приликом канонске посете Чубри код Неготина


У предпразничној радости великог празника Успенија Пресвете Богомајке, а у дванаесту недељу по Педестници, 27. августа 2017. лета Господњег, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион, учинио је канонску посету Чубри у архијерејском намесништву неготинском и у тамошњем храму Свете Тројице началствовао свештеним евхаристијским сабрањем. У пратњи Епископа Илариона налазили су се јерођакон Илија и катихета Бранислав Илић.




Његовом Преосвештенству саслуживало је више свештенослужитеља Богом чуване Епархије тимочке. Благољепију овог свештеног сабрања допринело је појање хора при храму Свете Тројице у Неготину.


Сабрани народ Божји пастирским и бираним богонадахнутим речима, Владика Иларион је поучио тумачећи еванђелску перикопу о богатом младићу, али и подсетивши сабране да се налазимо у предпразничном дану празника Успенија Пресвете Богородице. У духу предпразничне радости Преосвећени је нагласио значај Чудотворних икона Пресвете Богомајке које из Светогорских свештених обитељи молитвено исијавају и тако васцелој васељени дарују духовно укрепљење. На крају своје омилије Преосвећени је очински честитао предпразнични дан Успенија Пресвете Богородице и пожелео да молитвама Богомајке будемо испуњени сваким добром на спасење.


Трудом надлежног пароха протонамесника Душана Динића, а љубављу и добротом благочестивог народа Чубре, богослужбено сабрање је настављено трпезом хришћанске љубави. Ово је била прва Архипастирска посета Чубри од како се Владика Иларион налази на трону Епископа тимочких.

Катихета Бранислав Илић



Вест објављена и на званичним интернет страницама Српске Православне Цркве и Епархије тимочке