Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства архијерејског намесништва борско-поречког


Епископ тимочки Иларион служио Литургију Пређеосвећених дарова у борском храму Светог Великомученика Георгија

У петак 10. марта 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију пређеосвећених Дарова у храму светог Георгија у Бору. Саслуживали су архијерејски намесник борско – поречки протојереј-ставрофор Душан Ћирић, старешина храма протојереј Миленко Бајић и јерођакон Илија.





Светој Литургији присуствовали су бројни верници и ученици веронауке борских основних школа. У беседи је владика изразио радост због присуства деце на богослужењу, рекавши да је њихова молитва из чистих срца пријатна Богу, али и да се одрасли у овом посту требају усрдно молити Господу за све што је добро и богоугодно. – У времену које неумитно пролази, свима предстоји сусрет са Богом, рекао је владика, а то за нас који смо у Цркви и који се трудимо у испуњавању Божијих заповести значи радост, испуњење свих молитава и тежњи које смо имали у овоме животу. Наш пост и молитва, свака наша жртва је сведочанство наше љубави према Господу. Зато се ми хришћани не плашимо, јер имамо сигуран темељ у Васкрсењу Христовом, за нас прави живот у близини Божијој тек тада почиње, рекао је владика.

После литургијског сабрања, уследила је исповест свештенства борско – поречког намесништва, које је по благослову Епископа обавио протојереј-ставрофор Лука Јовић, пензионисани парох доњомилановачки.