Type Here to Get Search Results !

Владика Силуан: Нема веће радости пред Богом него када браћа живе заједно у слози и љубави


Верујемо да нас је Бог као Православне Хришћане призвао да будемо Апостоли у овом делу света, који тек треба да се упозна са аутентичним и непроменљивим ликом Христовим, чудесним Ликом који се, авај често данас ревидира, прилагођава секуларизованом друштву, потршачком друштву, у коме се тајна породице на најсубтилнији начин угрожава и урушава.


Православље, које је Оваплоћени Христос у времену и простору, је најпотребније оваквом свету и друштву. Због тога као ваш Архипастир, по милости Божијој, призивам вас да што усрдније и истраније одолевате различитим утицајима палог света и променљиве свакидашњице и да се вежете за увек свежег, увек истог и непроменљивог Спаситеља Христа.
Позивамо све Србе и Српкиње једне нам Светосавске Цркве да се овога Божића помолимо за јединство и слогу међу српским народом у Аустралији и Новом Зеланду, као и широм света. Нема веће радости пред Богом, а исто тако, пред Небеском Србијом, него када браћа живе заједно у слози и љубави – у истини Јеванђеља у Светосавској нам једној Цркви. Обрадујмо децу нашу, обрадујмо и генерације које тек долазе. Само у слози и љубави можемо да остваримо пројекте који су нам од виталног значаја, а без којих, авај, ћемо се тешко одржати као народ под притиском богоборачког духа палог света...
Божићну поруку епископа Силуана свештенству и верном народу у Аустралији и на Новом Зеланду можете прочитати на интернет презентацији Митрополије аустралијско-новозеландске.


Рубрика