Type Here to Get Search Results !

Патријарх јерусалимски Теофилo III допутовао у Црну Гору


Први пут у историји Црне Горе на њено тло је данас у Тивту ступио Патријарх светога града Јерусалима и читаве Палестине у лику Блажењејшег господина Теофила III, који ће у недјељу началствовати свечаном Литургијом поводом освећења Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару.



Високог госта на тиватском аеродрому дочекао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије са свештенством Митрополије црногорско-приморске.
„Јерусалимска Патријаршија је Мајка Црква свих Цркава, и велики је Божји благослов да нам је данас овдје, први пут у историји, Свјатјејши Патријарх Теофило“, рекао је Митрополит Амфилохије, изражавајући добродошлицу Патријарху светога града Јерусалима.
„Доносимо благослов Гроба Господњега у ову дивну земљу Црну Гору поводом освећења храма Светога Јована Владимира. Дошли смо и да посвједочимо јединство Цркве Божије“, казао је у краткој изјави на аеродрому Патријарх Теофило.
Патријарх Теофило ће у 16,30 часова стићи на Цетиње, а у Цетињском манастиру биће тим поводом служена доксологија.
Патријарх светога града Јерусалима ће вечерас у 20 часова посјетити Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици, а у 21,45 часова допутоваће у Доњи манастир Острог.