Type Here to Get Search Results !

Његова Светост Патријарх Јерусалимски Теофило III посетио манастир Ждребаоник и поклонио се моштима Св. Арсенија Сремца


Његова Светост патријарх јерусалимски г. Теофило посјетио је манастир Ждребаоник код Даниловграда. У пратњи Свјетјешег Патријарха био је Његово Високопреосвештенство архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, као и чланови делеганице најсветије Патријаршије Јерусалима и Палестине. Велики број вјерника из Бјелопавлића предвођини сестринством овог манастира, на челу  са мати Јустином, дочекали су високе госте, уз звуке манастирских звона и пјесму пресветој Богородици.



„Долазак патријарха Теофила је благослов за Бјелопавлиће, за цијелу Црну Гору, и то је ово часно племе умјело да препозна и да у оволиком броју дође да прими бласолов патријарха насјеветијег града Јерусалима.“ рекао је између осталог Митрополит Амфилохије обраћајући се Његовој светости, господину Теофилу. „Велики је број светиња који су били метоси Јерусалимске цркве, између осталих то је и манастир Врањина, који ћемо и после обнове конака и поново учинити метохом Свето-Васкрсењске цркве у Јерусалиму“ рекао је митрополит Амфилохије.

Његова Светост патријарх јерусалимски г. Теофило је рекао да га радује што је жива црква и даље и што цвета православље у Црној Гори. Он се захвалио на поклонима које је сестринство манастира припремило за њега, и као благослов свете земље уручио игуманији Јустини реплику иконе Богородице Јерусалимске.
Своју посјету Црној Гори патријарх Теофило наставиће посјетом манастиру Врањина.