Type Here to Get Search Results !

Докторска титула за технолога манастира Буково


Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион присуствовао је, 1. септембра 2016. године одбрани докторске дисертације г. Радована Ђорђевића, на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду. Презентацији и одбрани  научне тезе на тему „Утицај начина винификације на антиоксидативни капацитет воћних вина“, присуствовали су и Архимандрит Козма, игуман манастира Буково, јеромонах Енох и монах Платон, сабраћа овог манастира и јереј Зоран Голубовић, старешина зајечарског Саборног храма.


Својим изузетним знањем и његовом применом г. Радован Ђорђевић већ годинама успешно учествује као главни технолог у производњи висококвалитетних вина у винарији манастира Буково. Његов допринос развоју и усавршавању производног процеса је немерљив, тако да се манастирска вина и ракије последњих година налазе у самом врху домаће производње, а намењена су нашем и иностраном тржишту. Аутор је и коаутор десетине научних радова објављених код нас и у угледним светским часописима, као и зборницима радова са домаћих и међународних научних скупова.
Биографија др Радована Ђорђевића
Радован М. Ђорђевић је рођен 20.02.1982. године у Александровцу, Република Србија. Дипломирао је на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду 2008. године са оценом 10 (десет) на дипломском испиту.
Докторске академске студије на истом факултету уписао је школске 2008/09. године на смеру Прехрамбена технологија. Учесник је на једном домаћем пројекту: “Развој нових ензимских технологија за производњу биокатализатора и биолошки активних компонената хране у циљу повећања њене конкурентности квалитета и безбедности”.
У току докторских студија је био на два студијска боравка у иностранству у трајању од по 8 (осам) недеља, на Биотехничком факултету у Љубљани и ВТТ биотехничком истраживачком центру Финске у Хелсинкију, у оквиру “Food and Agriculture COST action”програма (COST action FA0907, Yeast flavour production – New biocatalysts and novel molecular mechanisms - BIOFLAOUR).
Аутор је и коаутор 3 научна рада објављена у угледним иностраним часописима и преко 10 научних радова у међународним и домаћим часописима са рецензијом и у зборницима радова са међународних и домаћих скупова.
Докторску тезу по називом: “Утицај начина винификације на антиоксидативни капацитет воћних вина” одбранио је 01.09.2016. године на Пољопривредном факултету универзитета у Београду пред комисијом у следећем саставу:
1) др Нинослав Никићевић, редовни професор
Универзитет у Београду – Пољопривредни факултет
2) др Александар Петровић, доцент
Универзитет у Београду – Пољопривредни факултет
3) др Милован Величковић, редовни професор
Универзитет у Београду – Пољопривредни факултет
4) др Миомир Никшић, редовни професор
Универзитет у Београду – Пољопривредни факултет
5) др Веле Тешевић, ванредни професор 
Универзитет у Београду – Хемијски факултет